top of page

HOSPITALET

 
Aarhus Teater & Sort/Hvid
2018

AF CHRISTIAN LOLLIKE / MEDFORFATTER SIGRID JOHANNESEN / ISCENESÆTTELSE RUNAR HODNE / TEKST- OG FORESTILLINGSDRAMATURG HANNE LUND JOENSEN / SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN FRANCISKA ZAHLE / LYSDESIGN ANDERS KJEMS / LYDDESIGN KIM ENGELBREDT / MEDVIRKENDE METTE DØSSING, INGE SOFIE SKOVBO, NANNA BØTTCHER, KRISTIAN HOLM JOENSEN, THOMAS MØRK, KJARTAN HANSEN, PATRICIA SCHUMANN, METTE KLAKSTEIN WIBERG

Pressede situationer får hospitalspersonalet til at opføre sig absurd: Læger serverer dødsbeskeder, som talte de om aftensmaden, sygeplejersker giver patienterne Stesolid for at kunne nå deres arbejde. Og nu annonceres der fra ledelsens side et nyt tiltag omkring chipinstallering i sygeplejeuniformen, ligesom til maratonløb. Altså en optimering af tiden til alles bedste, ikke? 


Midt i det hele står Una – en sygeplejerske, der er splittet mellem sit eget sygeplejeløfte og hospitalets effektiviseringsplaner. Mellem oprøret og de patienter, hun ikke kan svigte. Men hun ved, at det vil ske en dag. For grænsen er for længst nået.

Spørgsmålet er, om hvor drastiske midler, der skal tages i brug for at blive hørt. Er strejke svaret? Selvtægt?

Revolution? 

Pressefoto: Emilia Therese

bottom of page